Csomag Küldés

Copyright 2011© http://csomag-kuldes.com     Kapcsolatfelvétel     Feltételek  Adsense Privacy policy

BLOG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MINT MINDEN ORSZÁGBAN, ÍGY ANGLIÁBAN IS KÜTELEZŐ AZ AUTÓ BIZTOSÍTÁS.

 

Aki először vásárol autót és biztosítást keres rá nagyon meg fog döbbenni az árakon. Méreg drágák!

 

Az autó biztosítást megkötni nem kell semmi papír. Nem kell hozzá jogsi, nem kell a tőrzskönyv, nem kell hozzá semmi se.

 

Online a legkönnyebb megcsinálni. Be kell írni pl hogy "cheap car insurance",

és akkor feljön egy csomó oldal ahol az adatainkat és az autó rendszámát kell csak beírni és vagy 100 külömböző biztosítási brokertól kapunk rögtön biztosítási ajánlatot és ott lehet válogatni.

 

Vagy csak simán beírni a böngészőbe hogy “car insurance” és egy csomó oldal feljön.

 

Ha nincs biztosítás az autón és a rendőr megállít, akkor elveszik az autót. Ki lehet váltani ha veszünk rá biztosítást és azt bemutatjuk ott ahol a kocsit tárolják. Evvel jár még 6 pont a jogsin, legalább £200 fontos büntetés, £150 font elhúzatási kőtség és napi £25 font tárolási kőltség addig amíg a kocsit ki nem váltjuk. Nem olcsó multaság.

 

 

 

AUTÓ BIZTOSÍTÁS ANGLIÁBAN

Ha a kocsit nem váltjuk ki két héten belül, akkor bezúzzák és nem kell fizetni az elvontatási és a tárolási kőltségeket. A rendőrnek is meg lehet mondani ha nem vagyunk hajlandók kiváltani és már akkor tudják hogy nem lessz kiváltva.

 

Az átlag kocsik sokszor olyan olcsók hogy jobb veszni hagyni mint még fizetni is érte. Pl, valami 90-es évekbeli levizsgázott valamit már lehet kapni 100-200 fonttól. Angliában minden évben műszaki vizsgára kell vinni az autókat. Minden évben adót kell rá venni. Ha nincs vizsga és biztosítás, nem lehet befizetni a kocsi adót és nem kapjuk meg az adó stickert amit az ablakba kell tartani. Ha nincs adó sticker akkor a rendőr megbüntet.

 

Angliában minden autóbiztosítás személyre szól. Ami azt jelenti hogy hiába van jogsija valakinek, nem vezetheti mások autóját csak ha rajta van a neve annak a kocsinak a biztosítási szerződésén. Ahhoz hogy mások kocsiját vezethessük vagy a nevünknek rajta kell hogy legyen annak a kocsinak a biztosítási szerződésén, vagy pedig kell hogy nekünk is biztosított kocsink legyen és annak a szerződésébe bele legyen írva hogy mások autóját is vezethetjük azok beleegyezésével és ha az ő biztosításukba bele van írva hogy más is vezetheti a kocsit.

 

Másképp hiába van az autón biztosítás, ha a rendőr megállít akkor ugyanúgy veszik mintha biztosítás nélkül vezetnénk és a fenti büntetések lesznek.

 

Sokan azt hiszik hogy mikor használt autót vesznek akkor OK hazavezetni az eladó biztosításával. De mivel a fenti tőrvények, így igazából biztosítás nélkül van vezetve. Mielőtt elmegyünk a vásárolt kocsit felvenni, meg kell venni rá a biztosítást. Nem kell hozzá semmi papír csak a kocsi rendszáma, még a biztosításról szóló papírt se kell kinyomtatni, mert a rendőr meg tudja nézni az országos data base-be ha megállít. Mikor aláírjuk a kocsi tőrzskönyvét hogy a mienk az autó attól a pillanattól kezdve csak saját, névre szóló biztosítással vezethetjük, mert az előző tulajdonosé megszűnik.

 

Angliában a kocsin az autóbiztosítás a legfontosabb. Utánna az adó, és ami egyáltalán nem számít az a műszaki vizsga.

Ha nincs biztosítás elveszik az autót. Ha nincs adó akkor akár £2,500 fontos bírságot is kiszabhatnak, de vezetheti haza az autót, ha nincs műszaki az csak egy síma £60 fontos büntetés és az illető nyugodtan vezetheti tovább a kocsiját.

 

Autóbiztosítás Angliában