Csomag Küldés

Copyright 2011© http://csomag-kuldes.com     Kapcsolatfelvétel     Feltételek  Adsense Privacy policy

BLOG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CIGARETTA SZESZESITAL ANGLIÁBA

Az elmúlt időkben elszaporodott a cigaretta és szeszesitalok küldése magyarországról angliába csomagszállító vállalatokon keresztül és ezért a vámosok rá vannak nagyon szállva a csomagszállító vállalatok ellenőrzésére. Ha cigarettát vagy szeszes italt találnak a csomagokban akkor elveszik. Tehát fölösleges a pénzt rákölteni. Persze van amelyik átcsúszik de a rizikó hogy észre veszik nagyon nagy.

 

Ha nagyobb mennyiségű dohány termékről van szó akkor pedig bírósági eljárást fognak kezdeményezni ami akár börtön büntetéssel is járhat a pénz büntetés mellett.

 

A következők az angol vám és pénzügyőrség oldaláról van idézve. A 2012-es adatok szerint ezek vannak érvényben.

 

“A jövedéki árúk mint pl. Cigaretta és szeszesital mint pl. pálinka, mennyisége ha Europai Unios országokból érkeznek, nincsen korlátozva, de a következő feltételeknek meg kell felelni.

Ha nem felel meg ezeknek a feltételeknek, akkor az összes termék, beleértve a járművet amivel szállították el lehet kobozva.

 

Kizárólag mindenki csak saját maga hozhatja be személyesen és kizárólag csak személyes használatra vagy ajándékként, mindenféle ellentérítés nélkül, beleértve a fuvardijjat is.

 

További információ itt ezen a linken található ami az angol vám és pénzügyőrség oldala:

 

http://www.hmrc.gov.uk/customs/arriving/arrivingeu.htm

 

A következő adatok a személyesen behozott termékekre érvenyesek!

 

Mint fentebb említve volt nincs meghatárózva hogy mennyi dohány és szeszesital terméket lehet személyesen az országba bevinni, de ha a következő mennyiséget meghaladja akkor a vámosok több mint valószínű hogy kérdéseket fognak feltenni, hogy biztos nem-e kereskedésre van a termék.

 

Dohány, cigaretta és szeszesital a következő a British Vám és Pénzügyőrség adatlapja szerint. Itt a link azoknak akik tudnak angolul olvasni. Ez Agusztus 2011-es adat és az Europai Uniohoz tartozó országokra vonatkozik!!!

 

http://www.hmrc.gov.uk/customs/arriving/arrivingeu.htm

 

 

 Ha ennél több van és a magyarázat nem elégíti ki a vámost és úgy gondolja hogy kereskedésről van szó, akkor el fogják venni a terméket és a járművet és vissza se adják és még büntető eljárást is kezdeményezhetnek.

 

Ez a fenti mennyiség csak személyesen behozott dohány és ital termékekre vonatkozik.

 

Ha az illetőnek vagy cégnek nincs engedélye az Angol hatóságoktól hogy kereskedelmi célú dohány és cigaretta terméket hozzon az országba, akkor Illegális akármilyen úton módón, akármennyi dohány és szeszesital terméket beküldeni/szállítatni Angliába.

Legyen az egy szál vagy egy raklapnyi.

 

Ezen a linken olvasható több róla.

 

http://www.hmrc.gov.uk/customs/arriving/arrivingeu.htm

 

 

Csomagban, amit csomagszállító vállalatokkal küldenek, még ajándékként sem szabad semmiféle dohány árút vagy szeszes italt küldeni !!! A vámosok elveszik és oda a pénz meg az árú is. A nagyi nem küldhet cigarettát vagy jó házi pálinkát az unokának.

 

Miért?  Mert a cigarettán és szeszes italokon rengeteg az adó Nagy Britanniában és rengeteg pénzt hoz az Angol államkasszának. Nem akarják elveszíteni az olcsó kelet európai cigaretták és italok miatt. Ajándékba hozott cigarettát vagy szeszes italt egy feltétellel lehet csak beküldeni az országba  és az az, hogy a vámon be kell jelenteni és a helyi adót befizetni rajta.

 

Egyik hivatalos csomagszállító vagy akármilyen szállító cég sem vállal semmiféle kockázatot vagy felelősséget az elkobzott dohány és szeszesital termékekért.

 

Cigaretta és szeszesital angliába

Cigaretta és Szeszesital Angliába
CIGARETTA ÉS SZESZESITAL ANGLIÁBA
Ezeket a szabályokat jobb betartani mert az angolok nem szégyenlősek mikor büntetésről van szó.
Ezeket a szabályokat jobb betartani mert az angolok nem szégyenlősek mikor büntetésről van szó.