Csomag Küldés

Copyright 2011© http://csomag-kuldes.com     Kapcsolatfelvétel     Feltételek  Adsense Privacy policy

BLOG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Élő állatot bevinni angliába
ÉLŐ ÁLLATOT BEVINNI ANGLIÁBA
ÉLŐ ÁLLATOT BEVINNI ANGLIÁBA
kutyát-macskát angliába szállítani
Clikk ide a Kutya macska szállítás útmutatóhoz
KUTYÁT-MACSKÁT ANGLIÁBA SZÁLLÍTANI
Clikk ide a Kutya macska szállítás útmutatóhoz

Állatok szállításánál más szabályokat kell követni mint mikor mi emberek utazunk.

 

Itt van néhány útmutató.

 

Először is; Kedvenceink szállítása nem olcsó mulatság ha szállító céget alkalmazunk. Ha saját magunk visszük őket természetesen olcsóbb mert a kocsiban elférnek.

 

Állatokat, így kutyát vagy macskát se lehet az úgynevezett “fa pados” légitársaságok repülőire felvinni még feladott csomagként sem. Nagyobb légitársaságok mint Pl. BA (British Air) elfogadnak állat szállítást de borsos áron. Ha a papírjaik rendben vannak.

 

Élő állat Angliából Magyarországra

 

Ha csak Angliából akarunk Magyarországra állatot vinni akkor a lehetőségek nem változatosak. Vagy a tulajdonos viszi személyesen az autójával, (csak a komppal lehet) vagy pedig egy szállító céget kell találni aki elvállalja. A legtöbb szállító vállalat nem szállít állatokat.

 

Mindenképpen kell egy állat útlevél. Az állatorvos tud benne segíteni és bővebben elmagyarázni a részleteket. Teljesen mindegy ki szállítja a kutyát macskát. Ha a következők nincsenek meg akkor karanténba tehetik az állatot akár több honapra is.

 

Milyen állat oltásokat és papírokat kell beszerezni;

 

Angliából Európába

 

 

A DEFRA alltal jóváhagyott állatorvosi igazolas hogy az állat be lett oltva veszettség ellen és a vér teszt nem mutat veszettségre utaló tüneteket vagy “antibody”-kat. Féregtelenítési igazolás. Ezeket az állatorvosnak bele kell irnia az állat útlevelébe vagy egy igazolást kell adnia amit aláír, lepecsétel és ráírja a kezelés helyét, (ország, város) és a dátumot, órát és percet. Ez a kezelés csak 120 oráig érvényes, tehát az indulási napon vagy előtte napon kell beadni és kiérni Angliába 120 órán belül.

 

Magyarországról Angliába

 

Ugyanazok mint fent plusz még a következők.

 

Mielőtt az állatokat behozhatnák Angliába, azoknak át kell esni egy előírt bolha és kullancs elleni kezelésen, szintén egy előírt féreg kezelésen és egy bizonyítvány hogy az állat kezelve volt a fentiek ellen. Ezeket csak állatorvos csinálhatja meg és az állatorvosnak bele kell írnia az állat útlevelébe.

 

A veszettség oltás után 21 nap elteltével utazhat a kutya. Hamarabb nem. A három hónapos kornál hamarabb oltott kutyát három hónaposan újra kell oltani, mivel csak ettől a kortól érvényes az oltás. A chipet a veszettségi oltás előtt kell beültetni másképp nem érvényes az oltás. Ha az állatorvos nem irta be az útlevélbe hogy mikor jár le a veszettség elleni oltás akkor csak 12 hónapig érvényes a beadás dátumától számítva.

 

Kérem jegyezzék meg hogy a féreg kezelés után legalább 24 órának el kell telnie, de nem több mint 120 óránál később át kell hogy lépje az állat az Angol határt. Tehát az oltás után várni kell 24 órát és csak utánna lehet az Angol Francia határon átvinni az állatot. Ha kevesebb mint 24 óra telt el akkor várni kell, ha nem megy át az állat 120 órán belül akkor újra kell csinálni az egészet (tesztet és oltást) és megint várni 24 órát mielőtt átléphetik a határt.

 

 

Ez a bizonyítvány változhat országról országra, de az állatorvosnak kell kiadnia aki a kezelést csinálta. Alá kell írnia, lepecsételni, és ráírni a dátumot, az időt (órát és percet) és a helység és az ország nevét ahol a kezelés megtörtént.

 

Persze ezek nem ingyenesek így ezt az ügyfélnek kell megfizetnie.

 

Angliából kifelé menet az egyszerűbb. Általában csak megkérik hogy szkennelje be az állat micro chipjét és mutassa be a dokumentumokat és utánna megmondják hogy kell tovább menni a kompra stb.

 

Angliába befele már körülményesebb

 

Az mellett hogy be kell skennelni a micro chipet, még a fenti dokumentumokat (igazolásokat) is be kell mutatni (bolha, kullancs,féreg). Ha mindaz rendben van akkor alá kell írni egy nyilatkozatot hogy az állat nem volt az útlevelén jogosult országokon kívül az elmúlt hat hónapban

 

Élő állat szállítás Angliába