Csomag Küldés

Copyright 2011© http://csomag-kuldes.com     Kapcsolatfelvétel     Feltételek  Adsense Privacy policy

BLOG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORGALMI BÜNTETÉSEK ANGLIÁBAN

Forgalmi büntetések angliában
FORGALMI BÜNTETÉSEK ANGLIÁBAN

A forgalmi büntetések Angliában nem olyan súlyosak mint magyarországon, de annak ellenére elég kellemetlen ha valamiért kapunk egyet és ki is kell fizetni.

 

A rendőr autókban beépített rendszám leolvasó van amivel rögtön meg tudják nézni a kocsin van-e biztosítás, vizsga és az éves adó amit kötelező minden évben megvenni.

Sok jelzés nélküli rendőr autó cirkálja az utakat. Ezek lehetnek akármilyen gyártmányúak, igy aztán sokszor nem is tudunk róluk csak mikor már megállítanak.

 

Ha a rendőr megbüntet akkor általában ad egy “ticket-et” amit aztán be kell fizetni 14 vagy 28 napon belül. A büntetéstől függ, de sokszor ha be van fizetve egy héten belül, akkor csak a felét kell befizetni. Tehát ha nem akarjuk a büntetést vitatni bíróságon, érdemes gyorsan befizetni.

 

Angliában az autókat évente kell vizsgára (MOT) vinni ami átlagban £50 font körülibe kerül. Az mellet van még évi adó az autókra amit lehet egyben vagy két részletben fizetni. Szintén kötelező a biztosítás ha az autó használva van, vagy az útcán parkolják a ház előtt vagy akárhol van parkolva közterületen akármilyen okból.

 

Sokan jönnek magyarországról és nem tudván hogy ezek kötelezők, vesznek autót ami nincs levizsgázva (MOT), nincs rajta adó (Tax), és nincs biztosítva.

 

Sok eladó auto nincs levizsgáztatva. Nem biztos hogy azért mert valami baja van, hanem mert a tulaj vett egy másikat és árúlja a régit. Vagy az is lehet hogy éppen csak a fékpofát kell kicserélni a régin, de ahelyett hogy rákőltené azt a kis pénzt, vesz egy másikat mert unja a régit. Lehet hogy a kipufogót kell cserélni. Szóval soha nem tudni az okát de nagyon olcsók a kocsik és ha van is akkor is kis dolgokat kell javítani mert az éves vizsga miatt jól karban vannak tartva.

 

Angliában a vizsga megy a kocsival. Nem kell újra vizsgáztatni vásárláskor. Nincs zőld kártya, nincs eredetiség vizsga. Az átírás ingyenes. Az adó, ha van a kocsin általában megy a kocsival de a tulaj le is veheti róla eladáskor mert vissza kapja a maradék pénzt. Biztosítást muszáj az új tulajnak venni, mert a régi megszűnik mikor a kocsit megvette, mivel azok személyre szólók.

 

Forgalmi Büntetések:

Ahhoz hogy vezethessék a kocsit az úton a legfontosabb ezek közül a BIZTOSÍTÁS. Ha nincs akkor a kocsit elvontatják a rendőrök ami legalább £150 fontba kerül, plusz még £200 font büntetés plusz 6 pont a jogsin. Plusz bírósági kőltség.

 

A második legfontosabb az adó (TAX) ha nincs és a rendőr computere jelzi vagy valamelyik útszéli rendszám olvasó kamera, akkor az £130 font körüli bírság de a kocsit nem veszik el és a sofőr hajthatja tovább.

 

Ami nem fontos az angoloknál egyáltalán az a kocsi Műszaki vizsgája. Ha nincs, akkor az csak egy síma £60 fontos bírság és kész. A kocsit nem veszik el hanem a rendőr megírja a papírt oda adja az egyik példányt és avval be kell fizetni a büntetést általában 30 napon belül. A kocsi vígan mehet az útjára tovább a sofőrrel együtt. Ha másnap is elkapnak akkor megint 60 font.

 

Nem mint Magyarországon, itt a rendőrök nem zaklatják az autósokat. Általában akkor állít meg ha a computere jelzi a fenti hiányokat, vagy pedig ha a sofőr cikk cakkban megy, balesetveszélyesen előz vagy vezet, vagy pedig ha a rendőr olyan hiányosságot lát a kocsin ami veszélyeztetne másokat. Mint pl. A stop lámpa vagy irányjelző nem működik.

 

Ha a rendőr megállít és három olyan rendellenességet ászlel a kocsin ami nem felelne meg a vizsgán, akkor nem engedi az autót tovább vezetni.

 

Ezek lehetnek pl, a fejlámpa ki van törve a lökhárító lóg a gumi nagyon le van kopva, ablak törlő nincs, vagy a gumi hiányzik, hosszú tárgy lóg ki az ablakon, stop vagy irányjelző lámpa nem működik, stb.

 

Ha a kocsit Magyarországra akarja vinni és csak egy vagy pár napra kell biztosítás és nem akar rendes biztosítást kötni, lehet napi biztosítást vásárolni. (Short term Insurance vagy Day Insurance)

Ezek, 1-től 28 napig vásárolhatók és elég drágák.

 

További információért hívjon minket telefonon.

 

Forgalmi büntetések Angliában