Csomag Küldés

Copyright 2011© http://csomag-kuldes.com     Kapcsolatfelvétel     Feltételek  Adsense Privacy policy

BLOG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GYÓGYSZERT ANGLIÁBA VINNI

Gyógyszert angliába vinni
GYÓGYSZERT ANGLIÁBA VINNI
Hogy lehet gyógyszert Angliába vinni
HOGY LEHET GYÓGYSZERT ANGLIÁBA VINNI

 

Illegális drogokat és kábítószereket nem szabad egyáltalán angliába bevinni. Ha valaki Steroidot visz vagy küld be akkor azt elfogják venni, hacsak nincs hozzá engedélye.

 

(A következők az angol hatósági oldalon találhatók eredetiben és a google fordítóval is el lehet olvasni). Az eredeti link http://www.homeoffice.gov.uk/drugs/licensing/person al/

 

Személyi engedélyek

 

Azok az utazók akik kontrollált gyógyszereket visznek angilából, vagy angliába személyes használatra, lehetséges hogy személyre szóló import engedéllyel kell hogy rendelkezzenek.

 

Utazóknak személyes engedély kell ha:

 

Utaznak kontrollált gyogyszerekkel amik a “2001-es Gyógyszer rendelet” következő beosztásai alá tartoznak, 2, 3,4/I  és 4/II, három vagy több összefüggő hónapig.

 

Több mint három hónapi adag van náluk a fenti pontok alá tartozó listából

 

A leggyakrabban használt gyógyszerek és a “2001 -es Gyógyszer rendelet” beosztásai amik alá tartoznak, a kontrollált listán található. Jegyezzék meg hogy ez a lista nem széleskörű. Ha a gyógyszer amit be kívánnak vinni a UK-ba nincs a listán, lépjenek kapcsolatba a Gyógyszer engedélyezési és szabályozási hatósággal.  “the Drugs Licensing & Compliance Unit for advice”.

 

Kérjük adják be jelentkezésüket a személyi engedélyre tíz (10) munka nappal az utzás ideje előtt.

 

A fent említett 2001-es Gyógyszer rendelet és a fent emlitett besorolások a kovetkező linken találhatók. (Ha nem beszél angolul használja a google translator-t, vagy hívjon minket).

 

http://www.patient.co.uk/doctor/Controlled-Drugs.htm    

 

Ha valaki orvos által felírt kontrollált gyógyszert szed amihez vény kell és tovább mint 3 hónapot marad angliában, annak kell a személyi import engedély és magával hozni egy az orvos álltal írt, aláírt és lebélyegzett papírt ami bizonyítja a gyógyszer jogos használatát. Szintén, a gyógyszernek az eredeti gyárilag felcimkézett flakonjában kell lennie. (Pl, morfium fájdalom csillapításra) A személyi import engedély jelentkező lap ezen a linken található.  

 

http://www.homeoffice.gov.uk/publications/alcohol-drugs/drugs/drug-licences/Personal_import_export_appl2.doc

 

Ha valaki három hónapnál kevesebb ideig látogatja angliát akkor nem kell a személyi import engedély hogy bejöjjön vagy elhagyja angliát.

 

Annak ellenére hogy valaki vényre szóló, de nem a kontrollált gyógyszerek listáján levő gyógyszert visz az országba, annak is ajánlatos az orvosától egy igazolást beszerezni az esetleges nehézségek elkerülése végett.

 

Itt található a kontrollált gyógyszerek-drogok listája.

 

http://www.homeoffice.gov.uk/publications/alcohol-drugs/drugs/drug-licences/controlled-drugs-list

 

Minden országnak más rendelete van a gyógyszerekkel kapcsolatban és a legjobb utazás előtt megérdeklődni mik a feltételek.

 

Gyógyszert angliába vinni