Csomag Küldés

Copyright 2011© http://csomag-kuldes.com     Kapcsolatfelvétel     Feltételek  Adsense Privacy policy

BLOG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOGY LEHET AZ EBAYEN VÁSÁROLNI

Hogy lehet ebayen vásárolni
HOGY LEHET EBAYEN VÁSÁROLNI
Ebay vásárlás
EBAY VÁSÁRLÁS
HOGY LEHET AZ  EBAYEN  VÁSÁROLNI.

Az Ebayen vásárolni egyszerű. Először fel kell iratkozni, ami ingyenes.
Ebay az egy licitálós rendszer és a legmagasabb licitáló viszi el az árút.

Az eladó árúkat egy megszabott időre lehet listázni. Mondjuk 7 napra és amig az a 7 nap le nem jár addig lehet licitálni. Ha az eladó felteszi (listázza) az árúját delután 2:45-kor, akkor az 7 nap mulva délután 2:45-kor fog lejárni. Persze lehet 1 nap is de a maximum az 10 nap.

Licitálás

A legjobb előre eldönteni, maximum mennyit ér meg nekünk az amire licitálni szeretnénk és csak azt az összeget szabad feltenni. Nagyon könnyű és sokan többet is
Ebay licitálós rendszere automata, ami azt jelenti hogy ha egy árú mondjuk 10 fontnál van és mi eldöntöttük hogy ez megér nekünk 18.69 -et, akkor rátesszük azt a maximum összeget (18.69 ebben az esetben), és ha valaki fölénk licitál mondjuk 11 fontot, akkor ebay automatikusan ráteszi a mi licitünket mondjuk 12 fontra, mert a mi maximumunk 18.69. Amig az árú el nem éri a mi maximum licitünket addig mi vagyunk a nyerők. Ezt úgy hívják hogy “licit lépcső”.

Ha a mi licitünk 10 font de a maximumunk 18.69 és valaki egyből licitál 18.70-et akkor nekünk nincs licit lépcső mert az illető alapból többet licitált mint a mi maximum licitünk tehát mi kiestünk a játékból és nem mi fogjuk megnyerni, mert a mienk csak 18.69 volt. Mindig a legmagasabb licit nyer.

Ha ez történik és még van idő akkor megváltoztathatjuk a licitünket magasabbra, remélve hogy más nem licitál ránk.

Fizetés

Az Ebayen általában kétféle fizetési lehetőség van. Paypal, vagy Készpénz személyes átvételkor.

Paypal az egy online bank aminek az Ebay a tulajdonosa. Nagyon egyszerű vele fizetni, mert mikor megnyertük a licitet akkor csak rákattintunk a fizetés gombra és az már visz is minket a Paypal oldalra és ott a bankszámlánkat használva ki is lehet fizetni és az eladó rögtön látja hogy fizetve volt és legtöbb esetben másnap már postázza is.

A Paypal használatához nem elég csak az Ebayen regisztrálni hanem a Paypalen is regisztrálni kell. Az is ingyenes, de kell hozzá egy bankszámla és egy hitel kártya vagy bank kártya ami  VISA vagy Master Card.

Erről a kártyáról vonja le a Paypal a nyerő összeget.

A bankszámlát és a kártyát regisztrálni kell a Paypallel és miután ők le ellenőrizték hogy ez valóban hiteles, már lehet is használni. A le ellenőrzés a következőképpen zajlik.

A bankszámla regisztrálása után, Paypal utal két kis összeget a bankszámlára (mondjuk az egyik 12 forint a masik meg 23) amivel aztán vissza kell menni a Paypal oldalára és ott beirni azt a két kis összeget a megfelelő rubrikába. Mikor ez megvan, a számla hitelesitve lett és már mehet is a vásárlás.

Szállítás

Mikor az árú kivan fizetve az eladó kipostázza. Van amelyik eladó nem postáz és ez a listingbe is benne van. Attól még meg lehet kérdezni hogy küldhetünk-e fuvarozót a saját költségünkön az árút felvenni.
Ha a válasz igen, akkor mi elmegyünk felvenni tőlük és már visszük is Magyarországra.

Ezt a legjobb a licitálás előtt lerendezni velük mert nem mindegyik eladó egyezik bele, mert otthon kell ülni és várni míg a fuvarozó odaér.

Sok Ebay eladó nem postáz külfőldre egyáltalán. Ebben az esetben mi biztosítunk anglai címet és oda küldethetik, vagy pedig mi felvesszük a címről ha