Csomag Küldés

Copyright 2011© http://csomag-kuldes.com     Kapcsolatfelvétel     Feltételek  Adsense Privacy policy

BLOG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAGYAR AUTÓT HASZNÁLNI ANGLIÁBAN

Magyar autót angliába használni
MAGYAR AUTÓT ANGLIÁBA HASZNÁLNI
Ha magyar autót akarnak Angliába  használni
HA MAGYAR AUTÓT AKARNAK ANGLIÁBA  HASZNÁLNI

Angol törvények szerint magyar autót angliába használni a következőképpen lehet. (Itt lehet bővebben olvasni róla).

 

Látogatók akik külföldi rendszámú autóval jönnek angliába 6 hónapig használhatják egy 12 havi periódus alatt, anélkül hogy itt le kellene regisztrálni és adót fizetni utánna. Feltéve hogy a országban ahol regisztrálva van minden papírja, vizsgája és biztosítása rendben van.

 

A hat hónap lehet egy folyamatos 6 havi periód vagy több rövid idejű itt tartózkodás ami hat  hónapot tesz ki. Ez alól kivételek a külföldi tanulók és azok az itt dolgozók akiknek nem itt van az állandó lakhelyük, de itt dolgoznak.

 

Ha a rendőr megállít, bizonyítani kell hogy legálisan használjuk az autót. Ez lehet egy komp jegy, vagy más valami bizonyíték ami mutatja hogy nem léptük túl a határidőt.

 

Érdemes emlékezni, ha valaki ideköltözik angliába akkor minél hamarabb kötelező regisztrálni az autót és adót fizetni rá.

 

Angol állampolgárok nem használhatnak külföldi regisztrációjú járművet angliában, kivéve ha külföldi cégnek dolgoznak és az ad nekik járművet, vagy pedig ha külföldi autót bérelnek és rövid ideig itt használják.

 

Legjobb ha elolvassák az itt talált információkat mert van ami illegális és komoly büntetés is járhat érte.

 

Bevinni a járművet egy másik Európai Uniós országból

 

Kötelező Áfát fizetni ha új gépjárművet hoznak be egy másik európai uniós országból.

A jármű újnak van besorolva ha az elmúlt hat hónap alatt lett forgalomba helyezve, vagy pedig kevesebb mint 6,000 ezer kilométert volt vezetve.

Hogy lehet értesíteni az adó, a vám és pénzügyőrséget (HMRC)

Kötelező értesíteni az adó és a vám és pénzügyőrséget

Hét (7) napon belül amelyik később jön el. Vagy

Megbüntethetik ha nem jelenti be 7 napon belül.

Az értesítéshez a VAT 415-ös nyomtatványt kötelező használni és kötelező hozzá csatolni a vásárlási számlát ami tartalmazza az alváz számot és a vétel árat. Ha az illető Áfa regisztrált, akkor a VAT 414-es nyomtatványt kell használni.

A nyomtatványt a következő címre kell küldeni:

Alternatívan, be lehet nyújtani a helyi gépjármű hatósági irodába (DVLA) mikor regisztráltatják a járművet és ők továbbítják az adó, vám és pénzügyőrséghez. (HMRC)

Mit kell fizetni

Fizetni kell Áfát a következő tételeken

Az adó hivatal ki fogja számolni hogy mennyi Áfát kell befizetni és kiküldi a számlát, amit a dátumtól számított 30 napon belül be kell fizetni.

Ha nincs befizetve időben akkor büntetést is kell fizetni.

Használt járművek és ideiglenes látogatások

Ha használt járművet hoznak az országba akkor nem kell Áfát fizetni ha ki volt fizetve egy másik EU s országban ahol a jármű vásárolva volt.

 

Ha egy másik EU s országban lakik és a járművel jön mint turista és hat (6) hónapnál kevesebb ideig marad a kocsi az országban, akkor nem kell értesíteni egyik szervezetet sem és Áfát se kell fizetni. Ha hat (6) hónapnál tovább marad akkor az Angol törvények szerint le kell vizsgáztatni és angol adót és biztosítást vásárolni.

Magyar Autót bevinni angliába

Több információ, telefonon vagy emailben